Technieken

 • Klassieke massage
  Deze massage werkt vooral op je spieren en wordt bij specifieke pijn- en spanningsklachten gebruikt. Meestal behandel ik een specifiek deel van je lichaam; je nek, rug, schouders, armen, bekken, buik of benen. Omdat alles met elkaar verbonden is, werkt dit door op je hele lijf. Je kunt voelen waar spanning zit en waar het juist ontspannen is. De massage gaat richting het hart.
 • Energetische massage
  Deze massage werkt op je energetische huishouding. Waar stroomt deze en waar niet? Het is een intuïtieve massage, richting de voeten. Het nodigt uit om uit je hoofd en in je lichaam te komen.
 • Bindweefselmassage
  De huid en het onderliggende bindweefsel wordt intensief gerold in verschillende richtingen. In het bindweefsel ligt vaak spanning opgeslagen. Het is een intensieve behandeling, die soms pijnlijk kan zijn. Ik houd altijd rekening met je grenzen.
 • Triggerpointmassage
  Bij langdurige spanning vormen zich ophopingen van afvalstoffen in de spieren; de zogenaamde knopen en kabels. Door deze voorzichtig en met aanhoudende druk te behandelen, kan hier weer beweging in komen. Ook hier geldt weer: wat ervaar je tijdens deze behandeling? Triggerpointmassage wordt met andere massagevormen gecombineerd.
 • Holistic pulsing
  Dit is een diepwerkende, zachte behandelmethode. Terwijl je aangekleed op de massagetafel ligt, word je in een wiegende beweging gebracht. Het nodigt uit, om in beweging te komen en diep te ontspannen. Het kan je ook in contact brengen, met dat wat niet goed stroomt en beweegt. 
 • Voetreflexologie
  Je voeten weerspiegelen jouw unieke eenheid van lichaam en geest. Door je voeten te behandelen, word je als geheel behandeld. De drukpunten op/onder je voeten, staan in verbinding met je organen, die op deze manier gestimuleerd worden. Het nodigt uit om in je lijf te komen. Veel mensen hebben baat bij voetreflexologie.   
 • Chakramassage
  Je chakra’s zijn zeven energiecentra die verschillende levensgebieden weerspiegelen; ‘zijn, voelen, willen, liefhebben, spreken, zien en weten’. Bij chakramassage worden deze gebieden aangeraakt. Welke gedachten komen daarbij in je op? Wat voel je?
 • Acupressuur
  De drukpunten op je lichaam worden behandeld. Deze staan in verbinding met organen en jouw unieke geheel van lichaam/geest.
 • Deep tissue massage
  Deze techniek is fijn als een wat diepere massage gewensd is. 
 • Zwangerschapsmassage
  Als je zwanger bent, masseer ik over het algemeen wat zachter. Bepaalde drukpunten en technieken worden vermeden. Als je buik dikker wordt, lig je op je zij, of zoeken we een andere houding die comfortabel is.
 • Focussen
  Soms vraagt een gebied extra veel aandacht. Bijvoorbeeld een pijnlijke schouder, een algeheel zwaar gevoel in je lijf of een pijnlijk gebied in je rug. Met focussen kijken we wat er gebeurt als je met je je aandacht bij dit gebied bent. Hoe voelt dit gebied voor je? Welke gedachte komt daarbij omhoog? Wat heeft het nodig? Op deze manier geef je het gebied de aandacht, die het vraagt. Focussen kan aangekleed op de stoel, het kan ook op de massagetafel tijdens een massage.
 • Aandachtsoefening 
  We geven aandacht aan het ‘hier en nu’. Zonder te oordelen, bewuste aandacht voor je ervaringen; gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Dit wordt ook Mindfulness genoemd. Het werkt rustgevend en geeft ruimte.