Hoe gaat de behandeling?

De behandelingen bestaan uit een voorgesprek, een massage en een kort nagesprek. De eerste keer is het voorgesprek uitgebreider. Je kunt dan vertellen waarvoor je komt; waar ik je bij kan helpen. 

In mijn praktijk is aandacht voor al je aspecten; je lichaam, gevoel, gedachten en gedrag. Hoe gaat het met je? Hoe ervaar jij eventuele klachten? Mijn intentie is, om hetgeen we bespreken, terug te brengen naar de ervaring van je lichaam.

Soms doen we een aandachtsoefening, om je aandacht meer bij jezelf te brengen. 

We kiezen, in overleg, de massage die op dat moment het beste past. Per keer kunnen we kiezen uit  (een combinatie van) verschillende technieken; energetische -, klassieke -, bindweefsel- of chakramassage. Uit voetreflexologie, triggerpointmassage, acupressuurholistic pulsing, deep tissue massage of zwangerschapsmassage. Andere behandelvormen die ik gebruik zijn focussen, mindfulness en gesprek.

Tijdens de massage nodig ik je uit om zonder oordeel, met vriendelijkheid te ervaren wat er op dat moment te voelen is. Om deze bewustwording te ondersteunen, stel ik soms belevingsgerichte vragen.

Zo word je je meer bewust van de “taal” van je lichaam. Als je je zonder oordeel openstelt voor deze ervaringen, maak je contact met je zelfgenezend vermogen. 

Lichaamsbewustwording is een proces dat op gang kan komen. Daarom adviseer ik om ten minste drie keer te komen. De meeste mensen komen tussen de 3 en 8 keer. Het komt voor dat mensen daarna voor “onderhoud” terugkomen.