Wie ben ik?

Samen met mijn gezin woon ik in Bennekom, waar ook mijn praktijk is. Daarnaast werk ik twee dagen per week in mijn praktijk in Amsterdam.

Na het afronden van de studie Psychologie aan de U.V.A., was ik vijf jaar werkzaam in de reguliere zorg. Ik merkte dat een zachtere, meer aandachtige manier van behandelen mij beter past.

Sinds 2001 geef ik met veel plezier Voetreflexologie behandelingen. Daarna heb ik de vierjarige HBO opleiding Holos ® Holos Academie - Massagetherapie gedaan. (Afgerond in 2011). Als Lichaamsgericht -  en Massagetherapeut heb ik keuze uit verschillende massagetechnieken en begeleid ik mensen bij hun bewustwordingsproces.

Als ik masseer ben ik helemaal in mijn element. Ik werk met veel rust en aandacht. Ik vind het belangrijk om niet meteen te oordelen, maar open te staan voor de verschillen die de mensheid rijk is.

Zelf heb ik o.a. door massagetherapie ervaren dat alle antwoorden in mijzelf liggen. Dat het veel krachtiger is om zelf te voelen wat mijn behoefte is, in plaats van af te gaan op het advies van anderen. Ik heb ontdekt wat de kracht is van in het NU aanwezig te zijn, ik wil dit graag met anderen delen.

  

 

Massage bij kanker
Sommige clienten hebben de ziekte kanker (gehad). Daarom heb ik een cursus "massage bij kanker" gevolgd bij Helder en Kadira ®. Zo kan ik deze groep mensen op een verantwoorde manier masseren. 
Meer info: www.massagebijkanker.nl 

Massage bij zwangerschap
Zwangere vrouwen zijn zeer welkom in mijn praktijk. Om zwangerschapsmassage op een veilige manier te kunnen geven (vanaf 14 weken) deed ik bijscholing "Massage bij zwangerschap".

Medische - en Psychosociale basiskennis
Wat dit betreft voldoe ik aan de eisen die verzekeringsmaatschappijen aan therapeuten stellen. Dit houd ik jaarlijks d.m.v. nascholing bij.

Bijscholing
Ik wordt er super enthousiast van om elke keer weer een nieuwe cursus of opleiding te volgen. Het is steeds weer een verrijking voor mezelf en daarmee voor mijn cliënten. De afgelopen jaren heb ik o.a. focussen (Holos), ACT (Bivt), Craniosacraal (Upledger) en Lichaamsgerichte Psychotherapie (Bodymind) gedaan.

 

 

Beroepsvereningen: LVNT en SBLP

Koepelorganisatie: RBCZ
Klacht en tuchtrecht: SCAG

In bezit van VOG 

 

rbcz-logo

 

SCAG-logo

 

KvK: 34379265
Handelsnamen:
Praktijk Lichaamsgerichte Therapie Ottine van Hövell
Praktijk Holistische Massagetherapie Ottine van Hövell