Technieken

 • Klassieke massage
  Bij specifieke pijn- en spanningsklachten zoals veel spanning tussen je schouderbladen. Deze massagevorm werkt vooral op je spieren, wat ontspanning - en meer contact met je lichaam kan geven. 
 • Energetische massage
  Deze massage werkt energetisch. Het is een intuitieve massage die laat voelen waar het in je lichaam wel/niet stroomt. Het nodigt uit om uit je hoofd en in je lichaam te komen.
 • Bindweefselmassage
  De huid en het onderliggende bindweefsel wordt intensief gerold in verschillende richtingen. In het bindweefsel ligt vaak spanning opgeslagen. Het is een intensieve behandeling, die soms pijnlijk kan zijn. Ik houd rekening met je grenzen.
 • Triggerpointmassage
  Bij langdurige spanning vormen zich ophopingen van afvalstoffen in de spieren; de zogenaamde knopen en kabels. Door deze voorzichtig en met aanhoudende druk te behandelen kan hier beweging in komen. Ook hier geldt: wat ervaar je tijdens de behandeling? Triggerpointmassage wordt met andere massagevormen gecombineerd.
 • Holistic pulsing
  Dit is een diepwerkende, zachte behandelmethode. Terwijl je aangekleed op de massagetafel ligt, word je in een wiegende beweging gebracht. Het nodigt uit om in beweging te komen en diep te ontspannen. Het kan je ook in contact brengen met dat wat wel/niet goed stroomt. 
 • Voetreflexologie
  Je voeten weerspiegelen jouw unieke eenheid van lichaam en geest. Door je voeten te behandelen, word je als geheel behandeld. De drukpunten op/onder je voeten staan in verbinding met je organen, die op deze manier gestimuleerd worden. Het nodigt uit om in je lijf te komen. Veel mensen hebben baat bij voetreflexologie.   
 • Massage van de psoas-spier
  De psoas ligt in je buik en is verbonden met je onderrug, je middenrif (ademhaling) en je buik (darmen). Als je schrikt trekt deze spier samen. Als je veel vervelende dingen hebt meegemaakt (trauma) kan het zijn dat deze spier zich snel aanspant of zelfs chronisch gespannen is. Door deze spier te masseren, kan het zijn dat je dieper kunt ontspannen en meer tot rust komt. Massage van de psoas kan via de rug, de buik en je voeten.
 • Chakramassage
  Je chakra’s zijn zeven energiecentra die verschillende levensgebieden weerspiegelen; ‘zijn, voelen, willen, liefhebben, spreken, zien en weten’. Bij chakramassage worden deze gebieden aangeraakt. Welke gedachten komen daarbij in je op? Wat voel je? Welke chakra vraagt bij jou de meeste aandacht? Als je wilt, ondersteunen we deze massage met muziek. 
 • Buikmassage   
  Soms past het om een buikmassage te doen, uiteraard in wederzijdse overeenstemming. In je buik is veel te voelen, zoals spanning, pijn, emoties en kracht. Soms vraagt het wat moed om dit gebied samen te onderzoeken en stil te staan bij wat hier zoal te ervaren is. Je bent welkom!
 • Deep tissue massage
  Deze techniek is fijn als een wat diepere massage gewenst is. 
 • Zwangerschapsmassage
  Als je zwanger bent, masseer ik over het algemeen wat zachter. Bepaalde drukpunten en technieken worden vermeden. Als je buik dikker wordt, lig je op je zij of zoeken we een andere houding die comfortabel is.
 • Aandachtsoefening
  We geven aandacht aan het ‘hier en nu’. Zonder te oordelen, vriendelijke aandacht voor de ervaring van dit moment. Wat voel je? Wat valt op? Dit wordt ook Mindfulness genoemd. Het werkt rustgevend en geeft meer ruimte en verbinding met jezelf. 
 • Focussen
  Soms vraagt een gebied in je lichaam extra veel aandacht. Bijvoorbeeld een pijnlijke schouder of een zwaar gevoel in je buik. Met focussen kijken we hoe het is om hier met je je aandacht bij te zijn. Hoe voelt het voor je? Welke gedachte komt daarbij omhoog? We staan hier op een vriendelijke en uitnodigende manier bij stil, waardoor er meer verbinding komt met dit gebied. Focussen kan aangekleed op de stoel, het kan ook op de massagetafel tijdens een massage.
  www.focussen.nl