Hoe gaat de behandeling?

Elke behandeling bestaat uit een voorgesprek, massage en een kort nagesprek. De eerste keer is het voorgesprek uitgebreider. Je kunt dan vertellen waarvoor je komt; waar ik je bij kan helpen. 

In mijn praktijk is aandacht voor al je aspecten; je lichaam, gevoel, gedachten en gedrag. Hoe gaat het met je? Hoe ervaar jij eventuele klachten? Mijn intentie is, om hetgeen we bespreken, terug te brengen naar de ervaring van je lichaam.

Soms doen we een aandachtsoefening om je aandacht, in de drukte van de dag, meer bij jezelf te brengen. 

We kiezen in overleg, de massage die op dat moment het beste past. Per keer kunnen we kiezen uit  (een combinatie van) verschillende technieken; energetische -, klassieke -, bindweefsel- of chakramassage. Uit voetreflexologie, massage van de psoas-spier, triggerpointmassageholistic pulsing of buikmassage. Uit deep tissue- of zwangerschapsmassage. Andere behandelvormen die ik gebruik zijn focussen, mindfulness en gesprek.

Tijdens de massage nodig ik je uit om met vriendelijkheid en zonder oordeel te ervaren wat er op dat moment te voelen is. Om deze bewustwording te ondersteunen, stel ik soms belevingsgerichte vragen.

Zo word je je meer bewust van de “taal” van je lichaam. Als je je zonder oordeel openstelt voor deze ervaringen, maak je contact met je zelfgenezend vermogen. 

Lichaamsbewustwording is een proces dat op gang kan komen. Daarom adviseer ik om ten minste drie keer te komen. De meeste mensen komen tussen de 3 en 8 keer. Het komt voor dat mensen daarna voor “onderhoud” terugkomen. 

 

 

 

Lees verder over alle technieken van de behandeling bij Holistische massagetherapie